Dans in actie

#dansinactie #dansbeweegtje

Dansscholen in Nederland komen in actie. Op donderdag 29 april om 17.15 uur wordt er in heel het land, op diverse plekken, gedanst.  Het idee is om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen. Er is gekozen voor 29 april, omdat dit de Internationale dag van de dans is. 

Donderdag 17.15 uur gaan alle radio’s aan en wordt er gedanst. De dansscholen willen iedereen oproepen om mee te doen en daarmee de danssector te steunen die het, net als andere sectoren, ontzettend zwaar heeft in deze periode. Er zal niet alleen bij de dansscholen gedanst worden, maar overal, dus op de straat, pleinen, parken, op balkons, in de tuin, op het werk, etc. Maak er foto’s en filmpjes van en deel ze op Social Media bij voorkeur met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje. We houden ons natuurlijk wel aan de regels.

Met deze actie willen wij aandacht vragen voor alle jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de Corona kilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken bij uitstek een geschikte plek om dit tegen te gaan. Helaas is dit nu niet mogelijk en wordt er alleen gedanst achter een schermpje of soms buiten. 

Volgens het onlangs aangekondigde openingsplan mogen dansscholen vanaf 11 mei hopelijk weer de deuren openen. Met deze actie hopen de dansscholen extra aandacht te genereren zodat ze in Den Haag ook inzien wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen. 

De danssector heeft het heel zwaar in deze corona crisis. Sinds 15 december zijn de dansscholen gesloten. De steunpakketten voor deze sector zijn niet toereikend. Er zijn veel dansondernemers die op omvallen staan.


Contactpersoon voor de Pers
bestuur@dansondernemers.nl
Telefoon: 015-2002186

Bekijk een greep uit alle media aandacht voor onze actie

Laat weten dat je meedoet!  Ga naar het Facebook Evenement en klik op "gaat".

Regels
Houd je aan de regels van de Rijksoverheid, het RIVM en het protocol van Dansondernemers Nederland;
Kom niet met grote groepen samen, dit kan gezien worden als samenscholing of demonstratie. Hiervoor is een vergunning nodig;
Dans bij voorkeur op de locatie die al goedgekeurd is door jouw gemeente;

Doel van deze actie
Aandacht vragen voor de danssector, die het zwaar heeft in deze corona crisis;
Dansen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid;
Dansen kan veilig binnen. De danssector heeft dit al eerder laten zien.

Maak een filmpje en deel dit op social media met de hashtags #dansinactie en #dansbeweegtje. Vraag ook mensen die thuis of op het werk meedoen of ze een filmpje maken en dit delen.